April – mesec knjige

V mesecu aprilu obeležujemo dva pomembna dneva: 2. april je mednarodni dan knjig za otroke, 23. april pa je svetovni dan knjige. Noč branja oz. knjige je vseslovenski dogodek, ki je tudi letos povezal ljubitelje knjig. Nagovarja namreč vse generacije bralcev, spodbuja dvig bralne kulture in pismenosti, domišljije in znanja.

Učenci 3. razreda so se dogodku priključili v četrtek, 20. 4. 2017, na literarnem srečanju s pisateljico in knjižničarko Vesno Radovanovič, ki smo ga naslovili Radi beremo – popoldan s knjigo in pisateljico. Prisluhnili smo pravljicam, ki jih je napisala, spoznali poklic pisateljice in pravljičarke ter si ogledali razstavo Pot knjige od avtorja do bralca, ki je bila od 18. do 21. 4. na ogled na naši šoli. Razstava je bila odlično izhodišče za pogovor o tem, kako pomembna je ideja, kateri poklici so nepogrešljivi pri nastanku knjige itd.

Branje je pomembna vseživljenjska dejavnost, s katero bogatimo svoj besedni zaklad, osebno rastemo, ne nazadnje pa se lahko ob knjigi tudi družimo in odlično zabavamo.