Oko besede 2017

V Murski Soboti je od 21. do 23. septembra 2017 potekalo 21. srečanje slovenskih mladinskih pisateljev Oko besede, v okviru katerega je bila podeljena 21. večernica, nagrada za najboljše slovensko mladinsko literarno delo preteklega leta. Letos jo je prejel Peter Svetina za pesniško zbirko Molitvice s stopnic.

Vsakoletna stalnica literarnega srečanja so obiski pisateljev na pomurskih osnovnih in srednjih šolah. Na naši šoli smo teh obiskov vedno veseli, saj je to edinstvena priložnost, da učenci spoznavajo slovensko mladinsko književnost, delo pisatelja in njegovo ustvarjanje. Hkrati je odlična priložnost za iskanje novih motivov za branje.

V petek, 22. septembra 2017, so nas na OŠ Beltinci obiskali pisateljica Nina Mav Hrovat, ki je svoje ustvarjanje predstavila tretješolcem, ter Dim Zupan in Janja Plazar, ki sta spregovorila o poklicu pisatelja ter svoja dela in poglede na svet predstavila učencem predmetne stopnje.

Čas z literarnimi ustvarjalci vedno hitro mine, je pa za nas to edinstvena priložnost, da od blizu »okusimo« literarni svet.